Bovengrondse infra

PWN Waterleidingbedrijf Noord Holland kiest voor sleufloze methode bij drinkwaterleidingrenovatie

25 septem­ber 2024

PWN drinkwaterleidingrenovatie

Het drink­wa­ter­be­drijf PWN in Noord‐Holland heeft beslo­ten om een bestaande drink­wa­ter­trans­port­lei­ding te reno­ve­ren met een sleu­f­loze methode. Deze keuze is gemaakt om maat­schap­pe­lijke over­last en kosten te beper­ken.

In de achtertuin

Het te reno­ve­ren tracé ligt in de bebouwde kom van Hoofd­dorp, letter­lijk “in de achter­tuin” van veel wonin­gen. Het tradi­ti­o­neel vervan­gen van deze DN 800 asbest/beton leiding zou te veel hinder veroor­za­ken voor de omge­ving. En een alter­na­tief tracé zou aanzien­lijk duurder zijn. Na uitvoe­rige gesprek­ken met de markt heeft PWN gekozen voor GW Leiding­tech­niek BV. Niet alleen de toege­paste tech­niek was door­slag­ge­vend, maar ook de aanpak van de overige werk­zaam­he­den. Het gereed­ma­ken van de te reno­ve­ren leiding is één aspect, maar het op een verant­woorde en veilige manier toegan­ke­lijk maken van de leiding vereist exper­tise.

Goede voorbereiding en nauwe samenwerking

Het tracé heeft een lengte van onge­veer 250 meter en bevat vijf bochten van 45 graden, die ook zijn meege­no­men in de kous­re­no­va­tie. Een goede voor­be­rei­ding was essen­ti­eel voor het succes van dit project. In nauwe samen­wer­king tussen PWN en GWL (opdracht­ge­ver en opdracht­ne­mer) is een lastige klus tot een mooi resul­taat gebracht. 

Uitbreiding van ons portfolio

Leve­rings­ze­ker­heid van drink­wa­ter blijft een grote verant­woor­de­lijk­heid voor onze drink­wa­ter­be­drij­ven. Veel trans­port­lei­din­gen berei­ken op dit moment het einde van hun tech­ni­sche levens­duur en moeten worden vervan­gen. Met de toevoe­ging van de kous­tech­niek heeft GW Leiding­tech­niek een waar­de­volle uitbrei­ding op haar port­fo­lio, waar­door ze ook op het gebied van sleu­f­loze reno­va­tie een belang­rijke rol kan spelen.

Pin It on Pinterest

Share This