Bovengrondse infra

Verleggen drinkwater transportleiding voor Waterbedrijf Groningen

4 mei 2023

Tjuchem verleggen drinkwater transportleiding

Vanwege de aanleg van de nieuwe ontslui­tings­weg en de werk­zaam­he­den aan het afwa­te­rings­ka­naal moest een aanpas­sing komen in het huidige leiding­net­werk. Water­be­drijf Gronin­gen vertrouwde lang op de beton­nen drink­wa­ter­trans­port­lei­ding, maar vanwege de nieuwe randweg met dijk­ver­zwa­ring moest de oude bestaande trans­port­lei­ding verwij­derd en verlegd worden.

Bart van de Westerlo is buizen­leg­ger bij GW Leiding­tech­niek en reisde samen met collega’s af naar Tjuchem (Gronin­gen) voor het verleg­gen van een drink­wa­ter­trans­port­lei­ding in opdracht van Water­be­drijf Gronin­gen. Bart: “Het werk bij GWL maakt het vooral leuk, omdat je met verschil­lende mate­ri­a­len werkt en verschil­lende soorten leidin­gen maakt. We werken vaak bij water­zui­ve­rin­gen, pomp­sta­ti­ons en reno­ve­ren regel­ma­tig grote leiding­sys­te­men waar speci­a­lis­tisch werk naar voren komt. Daar zijn wij ook een uitste­kend bedrijf voor!”

In de video vertel­len Bart van de Westerlo en Harm van Ganzen­win­kel over het project en waarom het zo belang­rijk was om de water­lei­ding te verleg­gen. Ook laten we zien hoe GW Leiding­tech­niek in 48 uur twee inbou­wing plaatst.

Pin It on Pinterest

Share This